Regenerare gingivală

Boala parodontala, cel mai des incriminata, determina retractia generalizata a gingiilor, prin scaderea suportului osos care sustine gingia; anvergura retractiei se afla in legatura directa cu gravitatea afectiunii parodontale.

Retractia gingivala reprezinta expunerea radacinilor dentare prin migrarea marginii gingiei catre varful radacinii.

Boala parodontala, cel mai des incriminata, determina retractia generalizata a gingiilor, prin scaderea suportului osos care sustine gingia; anvergura retractiei se afla in legatura directa cu gravitatea afectiunii parodontale.

Examinarea clinica periodica ajuta la descoperirea timpurie a acestei afectiuni. Cu cat retractia gingivala este observata mai din timp, cu atat interventiile si vindecarea se fac mai usor, iar riscul unor complicatii este redus la minim. De asemenea, identificarea si indepartarea factorilor determinanti in faza incipienta pot preveni retractii ulterioare, facilitand vindecarea.

In clinica noastra, procedura de regenerare gingivala se face cu ajutorul a doua tehnici de ultima ora: tehnica Pinhole Surgery si tehnica de bioregenerare (sau tehnica A-PRF), pe care o folosim si pentru alte servici oferite (implantologie, extractii etc.).

Prin Tehnica Pinhole Surgery se elimina grefa de tesut din cerul gurii, nu implica folosirea bisturiului si necesitatea unor suturi traumatizante. Vindecarea este mult mai usoara si fara complicatii.

În cazul procedurii de regenerare gingivala, tehnica de bioregenerare consta in imbogatirea tesutului gingival cu membrane obtinute din propriul sange al pacientului. Se recolteaza sange ca pentru analize, intre 20 si 80 de ml, apoi se prelucreaza pentru a obtine un concetrat de celule sanguine cu rol in vindecare.

Aceasta, impreuna cu membrana de cologen si Tehnica Pinhole Surgery, duc la rezultate predictibile si stabile in timp. Gingia devine mai ferma si mai bine reprezentata in zonele cu retractie.

Folosim aceste tehnici inovatoare inca din anul 2014, clinica noastra fiind prima din Europa Centrala si de Sud-Est unde pacientii au putut trata retractia gingivala minim invaziv si cu rezultate optime.

Afla totul despre Regenerarea Gingivala de aici:www.regenerare-gingivala.ro

[i] Greenwell H Committee on Research, Science and Therapy, American Academy of Periodontology. Position paper: guidelines for periodontal therapy. J Periodontol 2001;72:1624-1628

[ii] Axelsson P,Nystrom B, Lindhe J. The long-term effect of a plaque control program on tooth mortality, caries and periodontal disease in adults: results after 30 years of maintenance. J Clin Periodontol 2004;31:749-757.

[iii] Bosshardt DD, Sculean A. Does periodontal regeneration really work? Periodontol 2000 2009;51:208-219
Dr. Elisha Phelan
Respiro Dental
Respiro Dental

Related Posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *