Parodontoza tratament

O boala care te lasa fără dinți. Cauze și tratament

Una dintre cele mai mari probleme stomatologice este parodontoza, o afectiune care slabeste sustinerea dintilor in oasele maxilare si determina pierderea lor. Parodontoza este o boala care apare in timp si se dezvolta din cauza microorganismelor de la nivelul placii bacteriene care irita gingiile si cauzeaza sangeori. O prima manifestare a bolii este prin gingivita, care trece adeseori neobservata, insa trebuie tratata cu toata seriozitatea, deoarece aceasta gingivita evolueaza rapid catre parodontoza, iar riscurile sunt majore.

Care sunt principalele semne ale parodontozei?

Exista mai multe semne care este bine sa te trimită la stomatolog:
• Gingii roz sau roșu deschis, care sunt umflate și moi la atingere. Acestea au tendința de a intra într-un proces de retracție, făcând dinții să pară mai lungi decât sunt în mod normal.
• Probleme legate de mirosul respiratiei. De cele mai multe ori, cei care suferă de parodontoză au o respirație urat mirositoare și un gust neplăcut in gură;
• Aparitia pungilor de puroi la nivelul coletului dentar.
• Aparitia unei mobilitati neplacute la nivelu dintilor. Aceasta mobilitate duce, de multe ori, la pierderea lor.

Care sunt cauzele parodontozei? Tratament?
Atunci cand se cauta parodontoza tratament, raspunsurile sunt destul de sarace. Este o boala care apare usor, insa se vindeca destul de greu. Este adevarat ca in formele sale incipiente, cum este gingivita, tratamentul consta intr-un simplu detartraj, insa in cazuri mai complexe, tratamentul consta in chiuretaj, curatare atenta a zonelor cu probleme si un grad de disconfort destul de mare pentru pacienti. Nici costurile nu sunt intocmai mici, motiv pentru care, cel mai simplu sfat pentru oricine este sa aiba grija la igiena si sa evite aparitia unei boli atat de neplacute.

Placa bacteriana este prncipalul responsabil de aceasta boala. In mod normal, o igiena corecta ar trebui sa indeparteze placa bacteriana, insa daca igiena lipseste, in 2-3 zile placa bacteriana se mineralizeaza si duce la aparitia tartrului. Acesta irita gingiile, acumuleaza bacterii si duc la paradontoza.
Printre cauze mai putem aminti si de fumat, ereditate, medicamente, diabet, schimbari hormonale sau o nutritie incorecta, toate probleme ce pot duce la aparitia acestei boli extrem de neplacute.