Într-o lume în continuă evoluție, în care progresele tehnologice și științifice se succed într-un ritm rapid, Clinica Stomatologică Respiro Dental din București își face datoria de a ține pasul cu cele mai noi tendințe și recomandări internaționale în domeniul stomatologiei. Înțelegem importanța de a ne actualiza constant cunoștințele și metodele de tratament pentru a oferi …
Într-o lume în continuă evoluție, în care progresele tehnologice și științifice se succed într-un ritm rapid, Clinica Stomatologică Respiro Dental din București își face datoria de a ține pasul cu cele mai noi tendințe și recomandări internaționale în domeniul stomatologiei. Înțelegem importanța de a ne actualiza constant cunoștințele și metodele de tratament pentru a oferi pacienților noștri servicii de cea mai înaltă calitate.
Un nou ghid de practică clinică al Asociației Americane de Stomatologie (ADA) sugerează că metodele conservatoare de tratament ale cariei dentare ar putea duce la rezultate mai bune atunci când sunt utilizate împreună cu materialele obișnuite de restaurare, cum ar fi plombele sau coroanele. Un grup de experți format din stomatologi au dezvoltat acest prim ghid de acest gen, după o revizuire amplă a aproximativ 300 de studii publicate.
Ghidul, publicat în numărul din iulie al Revistei Asociației Americane de Stomatologie, conține 16 recomandări privind tratamentul cariei dentare moderate și avansate la dinții primari și permanenți care nu au primit tratament endodontic, cum ar fi un tratament de canal. Acesta indică faptul că îndepărtarea conservatoare a țesutului carios (CTR) – în care un stomatolog îndepărtează țesutul infectat păstrând cât mai mult din structura originală a dintelui – este mai puțin probabil să rezulte în rezultate adverse precum expunerea nervului sau eșecul plombei.
Opțiuni de Tratament și Materiale Eficiente Recomandările identifică de asemenea, CTR selectiv ca o opțiune eficientă de tratament în majoritatea cazurilor de carie moderată sau avansată la dinții primari și permanenți. Această metodă implică îndepărtarea majorității, dar nu a întregului țesut cariat înainte de a sigila dintelui cu o plombă sau o coroană. Bacteriile rămase sub noua plombă sau coroană nu mai au elementele necesare pentru a se multiplica, ceea ce oprește caria dentară.
De asemenea, ghidul confirmă eficacitatea celor mai comune materiale de restaurare pentru tratarea cariei dentare moderate sau avansate, cum ar fi plombele colorate ca dinții, plombele argintii (amalgam) sau coroanele preformate la copii. Sugerează materiale specifice pentru dinții primari și permanenți, în funcție de gradul de carie.
Menținerea Structurii Sănătoase a Dinților și a Țesutului Moale Autorul principal, Vineet Dhar, Ph.D., este profesor clinic și președinte al departamentului de ortodonție și stomatologie pediatrică la Universitatea din Maryland School of Dentistry și membru al Consiliului ADA pe probleme științifice. El a declarat că recomandarea cuprinde cele două obiective principale ale stomatologiei restaurative: menținerea structurii sănătoase a dinților și protejarea țesutului moale din interiorul dintelui. „Deși cercetările au confirmat deja că îndepărtarea selectivă a țesutului cariat este o abordare eficientă pentru tratarea cariei dentare incipiente, stomatologii aveau nevoie de un ghid bazat pe dovezi care să le ofere o gamă de opțiuni de tratament pentru pacienții cu carie moderată până la avansată”, a spus Dr. Dhar. „Aceste recomandări pot informa acum strategiile de îngrijire restaurativă la nivel național și global.”
Aceste noi informații sunt esențiale pentru orice dentist și pentru toți pacienții care doresc să mențină o sănătate orală optimă. La Clinica Stomatologică Respiro Dental din București, ne angajăm să aplicăm cele mai noi și mai eficiente metode de tratament pentru a asigura confortul și binele pacienților noștri.
sursa: ADA
„Acest articol se bazează pe un comunicat de presă al Asociației Stomatologice Americane. Puteți găsi publicația originală aici și urmând linkul din textul nostru. ”
